Blogi

Tuote: Kalenterivalikko Exceliin

Oletko koskaan miettinyt, millä tavoin saisit toimivan kalenterivalikon Exceliin ja pystyisit välttämään päivämäärien syöttämisen käsin? Jos ratkaisu on vielä hakusessa, niin alla on kuvattu yksi vaihtoehto asian ratkaisemiseksi.

Simplefin luoma yksinkertainen kalenterivalikko on toteutettu VBA:n UserFormilla, joten sitä voi käyttää sujuvasti sekä osana muita makroja että itsenäisenä työkaluna päivämäärän lisäämiseksi haluttuun soluun. Kalenterivalikkoon on luotu tavalliseen UserFormiin verrattuna vähän nykyaikaisempi tyyli värityksen ja muun ulkoasun puolesta, kuten alla olevasta esimerkistä voi huomata.

 

Käytännössä kalenterivalikkoa pystyy hyödyntämään esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Kalenterivalikko aukeaa kaksoisklikkaamalla haluttua solua, jolloin soluun voi valita haluamansa päivämäärän (Hyödyllinen etenkin silloin, kun päivämäärää täytyy vaihtaa usein tai kun taulukkoon lisätään uusille tiedoille aina uusi päivämäärä)
  • Excel-makro pyytää käyttäjää valitsemaan halutun päivämäärän, jonka avulla makro toteuttaa tarvittavat tehtävät (Hyödyllinen etenkin silloin, kun makrosta halutaan tehdä mahdollisimman helppokäyttöinen ja luotettava)

 

Excel-vinkki: Jos haluat lisätä nykyisen päivämäärän tai kellonajan, se onnistuu Excelissä seuraavasti:

  • Ctrl + Shift + pilkku (päivämäärä)
  • Ctrl + Shift + piste (kellonaika)
  • Kuluvan vuoden päivämäärän voi kirjoittaa ilman vuotta, esim. ”12.12”, jolloin Excel täydentää vuoden automaattisesti.